Hogyan legyen gyorsan betöltődő weboldalunk?

Mi megmutatjuk mit válassz, ha erre szeretnél megoldást.


Az AMP egy pár éve kezdődő, nyílt forráskódú rendszer a lassú betöltődés kiküszöbölésére fejlesztették. Evvel a módszerrrel oldalaink gyorsak, szépek és nagy teljesítményűek is egyben. Mára széleskörűen elterjedt és rengeteg tapasztalat áll a fejlesztők kezében. 
Sokan mondják, hogy bármilyen jó is egy weboldal, ha lassan töltődik be jónéhányan már nem is kiváncsiak rá, inkább kattintanak máshová.

Hogyan működik ilyen gyorsan az AMP rendszer?

Az alábbi feltételek összesége, ami megadja a választ:


A javascript optimalizálása aszinkron módon. Magyarul, hogy a JavaScript ne késleltesse az oldalunk megjelenítését,  az AMP csak aszinkron JavaScriptet engedélyez. 

Méretezzük az összes erőforrásunk. Például a képeinknek, hirdetéseknek vagy iframe-eknek meg kell adnunk a méretüket HTML-ben, hogy az AMP meghatározhassa az egyes elemek méretét és pozícióját az adataink letöltésének megkezdése előtt. Illetve, hogy ne keljen várakozni mielőtt betöltené a weboldalunk.

Az AMP nem tiltja az egyéni scriptek használatát, viszont meg kell adni a rendszernek azokat az egyedi információkat, amiket  úgy is végrehajthat, hogy nem tudja milyen adatot fog végül megjeleníteni.

Az AMP oldalak harmadik féltől származó JavaScriptet engedélyeznek, de azok csak bizonyos keretek között futhatnak le. Lényegében  az alkalmazott szabály az, hogy nem korlátozhatják honlapunk betöltési idejét.

Az AMP oldalakon csak inline stílus engedélyezett, aminek a maximális mérete 50 kilobájt, így ez bőven elegendő  a legtöbb esetben weboldalunknak. Viszont még ennek ellenére is megköveteli a megfelelő nagyságú és minőségű css létrehozását. 

Betűtípusaink betöltésének hatékonynak kell lennie. A webes betűkészletek nagy méretűek, ezért a webes betűkészlet optimalizálása elengedhetetlen a jó teljesítményhez.

Csak GPU-gyorsított animációkat futtathatunk. Az AMP biztosítja a megfelelő hardveres gyorsítás lehetőségét.

Az adatok betöltésének prioritása:
Amikor az AMP letölti az adataink vagy a kívánt weboldalt, optimalizálja a letöltéseket, hogy először töltse le a  legfontosabb megjelenítendőket. A képek és a hirdetések csak akkor töltődnek le, ha a felhasználó egyből láthatja őket, a hajtás felett(görgetés nélkül látható terület). 

Az AMP elősegíti a lustább erőforrásainkat is. Ezen adatok is a lehető legrövidebb időn belül töltődnek be.  A CPU-t(processzort) csak akkor használják, ha az erőforrások ténylegesen a felhasználók számára jelennek meg. 

Az oldalak betöltése egy pillanat alatt. Az új preconnect API-t nagymértékben használják annak biztosítására, hogy a HTTP-kérelmek a lehető leggyorsabban legyenek elkészítve. Magyarul a megnézni kívánt oldal már akkor rendelkezésre áll mielőtt a felhasználó ténylegesen kattintott volna. Ami ezáltal azonnali betöltést eredményez, ha kattintottunk.

Végezetül anyit, hogy az AMP egy nyílt forráskódú fejlesztés, ami folyamatosan megújul az idő elteltével. Várhatóan az internet sebességének növekedésével és a szoftverek fejlődésével elérjük, és egyes esetekben már el is elértük a leggyorsabb betöltődéseket. Viszont be kell lássuk a 10-15 másodperces betöltődés az tényleg kellemetlen, de a fél másodperc alatti adatok már gyakorlatilag 100%-ban töletesek számunkra.
Ellenőrizzük le oldalunk az AMP szabvány feltételei szerint a validator.ampproject.org oldalán.

Próbáld ki gyorsan betöltődő, AMP szabványokkal készült demo weboldalunkat.
Ha pedig szeretnél ilyet, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.

További témáink a weboldal készítéshez

A keresőoptimalizálás trükkjei és segédletei

Hogyan kerüljünk első helyre a keresőben?

A keresőoptimalizálás ingyenes, professzionális eszközei.

A színek szerepe a weboldal készítésben.

Inspiráló weboldalak válogatás

Logó, márka újratervezés

Cégadatok megtekintése

Web Platform Informatikai és Fejlesztő Kft
Cím: 8360 Keszthely, Martinovics utca 86
Adószám: 22944654-1-20
Telefon: +36 (70) 60 60 469
Email: info@webplatform.hu

Szolgáltatásaink

Márkaépítés, arculattervezés a webplatform tapasztalatával. Logó tervezés. Teljes kiszolgálás a logó megtervezésétől a névjegy, levélpapír elkészítéséig. Megállítótábla, rollup banner, pop up fal, autó dekoráció, festővászon, plakát vagy molinó tervezés, gyártás és kivitelezés megoldása. Fotók retusálása, képfeldolgozás, videóvágás-konvertálás. Reklámajándék ötletek.

Írj nekünk